WIJ STELLEN U GRAAG ONZE LESSEN VOOR

Initiatieles

Ben jij geïnteresseerd in paardrijden? Weet je nog niet zeker of het voor jou de juiste sport is?

Dan is jouw eerste les een initiatieles. Deze les zal 2 maandelijks doorgaan. In deze les maak je kennis met de pony’s en hoor je wat je nodig hebt om paard te rijden. Je mag de pony’s poetsen, opzadelen en je leert op – en afstappen. Je eerste keer op een pony stappen en een beetje draven wordt een feit! De les duurt een uur.

Longeles

Ben jij 7 jaar of ouder? En wil jij graag verder in de paardensport?
Dan begin jij met de longeles.

Een longeles is een individuele les die begeleid wordt door een ervaren instructeur om de toekomstige ruiter de beginselen van het paardrijden aan te leren. Je volgt in totaal 3 longelessen en dan stroom je automatisch door naar de aspirantenles. Een longeles duurt 30 minuten.

Aspirantenles

Heb jij 3 longelessen gehad? 
Dan stroom je door naar de aspirantenles

De aspirantenles gaat door na 3 privé longelessen. In de aspirantenles kunnen maximaal 5 ruiters deelnemen. Deze les duurt 45 minuten. In deze les leer je samen rijden, stap-draf-galop, figuren en de verlichte zit. Springen, in het bos rijden of spelletjes spelen met de pony’s zal je pas leren in de groepslessen.

Groepslessen

Heb je alles onder de knie tijdens de aspirantelessen? Dan stroom je automatisch door naar de groepslessen.

De eerste groepsles zal je beginnen bij de beginners. Kan jij na een tijdje beter rijden? Dan raadt Griet jou aan om naar de half- gevorderden te gaan. Ben je vervolgens klaar vol het moeilijke gedeelte? Kan je een half uur zonder stijgbeugels rijden en spring je vlot een parcours op een grotere en moeilijkere pony? Dan mag jij van Griet naar de gevorderden.

Tijdens deze lessen leer je alle kneepjes van het paardrijden. Zowel bosritten, bekwaamheidsspelletjes met de pony’s dressuurmatig paardrijden en springen komen aan bod tijdens deze lessen!

Wij kunnen je verzekeren dat je helemaal klaar zult zijn voor een eigen paard als je een paar jaren ervaring hebt opgedaan in de gevorderden lessen! Succes!

Dressuur - en springlessen

In deze les mogen maximaal 6 ruiters deelnemen. Er zullen twee niveaus beschikbaar zijn voor de dressuur – en springlessen. In Groep A kan iedereen deelnemen (behalve beginners) en in Groep B kunnen enkel ruiters met het B-brevet inschrijven. Ook ruiters die gezakt waren voor het B-brevet of voor ruiters die het B-brevet dat jaar gaan afleggen, mogen deelnemen om zo hun slaagkansen te vergroten.

LET OP: Bij deze lessen moeten de ruiters zelf hun paard voor de les opzadelen en 5 minuten voor aanvang avn de les op het paard zitten.

Paardengewenning

Ben jij jonger dan 7 jaar of wil je gewoon graag een band opbouwen met een pony?

Dan is voor jou de les paardengewenning geschikt.

Deze les duurt een half uur. Bij deze les zal één van jouw (groot-) ouders de pony moeten begeleiden in de piste of in het bos. De pony’s die hiervoor gebruikt worden zijn superbraaf!