BREVETTEN

Onze manege biedt aan al haar ruiters de mogelijkheid aan om een brevet te halen.

Dit brevettenstramien start bij de jongste ruiters die aan het EG-BREVET kunnen deelnemen. In dit brevet worden de eerste basisvaardigheden getoetst.

Vanaf 11 jaar kan men overgaan naar het A-brevet. Wie een A-brevet wil behalen moet op een zelfstandige manier zijn paard kunnen laten stappen, draven en galopperen in de verschillende hoefslagfiguren. Bovendien dient men 3 opeenvolgende sprongen van maximaal 70 centimeter te kunnen nemen. Ook de nodige kennis over op-en afzadelen, de verzorging van paard en materiaal en verkeerskennis is vereist. Wie slaagt voor het A-brevet heeft bewezen dat hij controle heeft over zijn paard of pony.

De volgende stap is het B-brevet. Dit brevet kan afgelegd worden vanaf 12 jaar. Het B-brevet is weggelegd voor ruiters die al enkele jaren ervaring hebben met paardrijden. Voor dit brevet moet de ruiter een volledige dressuurproef zelfstandig kunnen rijden en 5 opeenvolgende hindernissen met een maximale hoogte van 80 centimeter kunnen springen. Kennis van het wedstrijdreglement en ziekteleer bij paarden vervolledigen deze opleiding. Wie over het B-brevet beschikt kan deelnemen aan officiële wedstrijden.