DIVERSEN

Welke kledij moet men dragen?

Vooraleer u kan beginnen met paardrijden, is het, zoals bij andere sporten, noodzakelijk om een goede en veilige outfit te voorzien.

Tijdens de eerste lessen volstaat een lange, nauw aansluitende broek (best zonder naden aan de binnenkant van de knieën) en laarzen.
Een ruiterhelm met driepuntssluiting van onze manege.

Wanneer u echter vastberaden bent, is een eigen bassisuitrusting geen overbodige luxe. Deze basiskledij kan bijvoorbeeld niet op de groei gekocht worden omdat deze alle bescherming verliest en zelfs ernstige schade kan aanbrengen. Een basisoutfit kan zowel gekocht worden bij gespecialiseerde ruitersportzaken als bij groothandelszaken.

De kostprijs voor een basispakket ruiterkledij kan aangekocht worden vanaf € 80. De prijs van een goed sluitende ruiterhelm bedraagt ongeveer € 50.

Rijlaarzen en een ruiterbroek zijn te koop vanaf € 15.

Opgelet, deze prijzen zijn slechts een indicatie en kunnen naargelang uw wensen variëren.

Weetjes

Wij zijn ervan overtuigd dat paardrijden een leven leuker kan maken en verrijken. Voor kinderen is de combinatie van een sport en de omgang met dieren leerrijk op fysiek, mentaal en sociaal gebied. Let wel, binnen de paardensport bestaan er enkele valkuilen waaover wij u wensen te informeren.

Ons huishoudelijk reglement kunt u hier downloaden:

Huishoudelijk reglement

Niet alle paarden zijn gelijk.

Belangrijk om te weten is ook dat ieder paard zijn eigen karakter en temperament heeft. NIet alle paarden zijn dus hetzelfde. De paarden en pony’s die in manegelessen gebruikt worden, zijn geroutineerd en kennen hun job. Enige voorzichtigheid is dus aan de orde wanneer uw kind met een ander onbekend paard rijdt. Het paard van de buren of van kennissen kan dus heel anders reageren dan de afgerichte manegepony’s Het kan goed zijn dat uw kind behoorlijk kan rijden, maar dit betekent niet dat dit met een ander paard, met een lager africhtingsniveau, even goed zal lukken. Voorzichtigheid bij het benaderen en rijden met een ongekend paard of pony is steeds noodzakelijk.

Iedereen naar de gevorderde les.

Paardrijden is een levenslang leerproces, waarbij en eerst de basisvaardigheden onder de knie moet krijgen. Sommige ouders denken onterecht dat hun kind na 10 lessen kan paardrijden. De ervaring leert dat ouders hun kind vaak overschatten. U ziet uw kind op een behoorlijke manier de piste ronddraven? Dat is al een hele stap, maar onthoud dat het veel aspecten nog niet onder de knie zal hebben. We denken hierbij aan een onafhankelijke zit, op individuele basis oefeningen kunnen uitvoeren, beheersing van de basishulpen, …

Accommodatie

Een rijke historie. Manege Berkenheide!

Het hoofdgebouw met cafetaria en terras staat centraal en biedt u een uitzicht op de overdekte rijhal van 20m op 40m en op een buitenpiste van 20m op 45m.

Verspreid over het erf bevinden zich binnen- en buitenstallen voor pony’s en paarden.

De ruiters kunnen gebruik maken van de buitenpiste en de binnenpiste. Het bos ligt op ongeveer 100 meter van de manege die u kan bereiken via een verkeersarme straat.